Mailadres: hasperschool@pcboleeuwarden.nl

Ik ga akkoord met het privacybeleid

Klankbordgroep

Wat doet de Klankbordgroep?
De leden van de Klankbordgroep hebben een adviserende rol richting de directeur van de Hasperschool. Deze adviserende rol is zowel gevraagd als ongevraagd over uiteenlopende zaken die betrekking hebben op de school, de leerlingen, communicatie met ouders, etc.

De leden hebben een luisterend oor en kunnen aangeven wat er leeft onder de ouders met betrekking tot de leerlingen. Zij vertegenwoordigen als het ware de ouders.
Leden van de Klankbordgroep hebben geen besluitrecht, wel worden de adviezen vanuit de Klankbordgroep meegewogen in het besluitvormingsproces van het team en de M.R.

Hoe is de Klankbordgroep georganiseerd?
De samenstelling van de Klankbordgroep bestaat uit 6 ouders, die voor een duur van twee jaar eraan deelnemen. Op deze wijze wordt continu vernieuwing vanuit ouders bewerkstelligd.
Per jaar komt de Klankbordgroep, samen met Prakash Peereboom, 4 à 5 keer bijeen.

Even voorstellen:

"Ik ben Christie Dijkstra. Ik woon samen met mijn man en 2 kinderen (groep 4 en 6) in Akkrum. In werk 3 dagen in de week als accountant bij een kleiner accountantskantoor en ben daarnaast zakelijk mediator. De reden waarom ik mij heb aangemeld voor de klankbordgroep is om meer betrokkenheid te krijgen met school. En ook om een beter beeld te krijgen van wat er allemaal speelt binnen de deuren van de Ds. Hasperschool, die een heel groot en belangrijk onderdeel is in het leven van mijn kinderen.”

“Mijn naam is Natasja Derksen, sinds november zit onze zoon Oscar in groep 1 en leek het mij leuk om me actief in te zetten voor de Ds. Hasperschool, om zo andere ouders en de school beter te leren kennen. Als kersverse moeder van 3 (naast Oscar hebben we ook Bodil van 2,5 en Lauri van bijna 3 maanden) blijft er weinig tijd over voor 'echte' hobby's, maar we genieten in de zomer graag van varen met de boot en in de vrije avonduurtjes een rondje SUP'en om onze woonplaats Nes heen. Ik kijk uit naar de klankbordgroep activiteiten!"

“Mijn naam is Taeke Westra. Ik ben 43 jaar en woon in het Friese Akkrum samen met mijn vriendin Yvette, zoons Roan (gr 3) en Jorrit (gr 1). In ons gezin houden wij van het zijn op en rond de Friese meren of het genieten van de natuur in Friesland maar ook (ver) daarbuiten. Daarnaast ben ik een fanatiek liefhebber van verschillende sporten, waaronder tennissen in competitieverband en hardlopen.
Vanaf dit schooljaar mag ik binnen de Klankbordgroep van de Ds. Hasperschool plaatsnemen. Ik heb deze uitdaging met plezier aangenomen om samen met onze directeur Prakash en de andere leden een rol te kunnen spelen in de communicatie tussen de school en de ouders, mee te kunnen denken en te reflecteren over plannen en de toekomst van de school.”

"Ik ben Elly Tijsma. Mijn kinderen Sven en Ilse zitten in groep 7 en 5 van de Ds. Hasperschool. Ik werk als controller bij Pathologie Friesland. Mijn kinderen gaan met veel plezier naar school. Graag wil ik dit zo houden. Leuk en goed onderwijs is belangrijk. Het lijkt me erg lastig om onderwijs voor iedereen goed te organiseren. We hebben hier allemaal een mening over. Zelf vind ik het belangrijk dat als ik ergens een mening over heb dit dan terecht komt bij de juiste personen. De Ds. Hasperschool staat hier gelukkig open voor en heeft daarom een klankbordgroep. Sinds november 2019 ben ik lid van de klankbordgroep. Als er iets is, opmerkingen, vragen en/of ideeën, laat het me weten, dan neem ik het mee naar de vergadering."

"Ik ben Judith Falkena en ik woon in Nes samen met Willem Kraaij en onze 3 kinderen Gijs (15 jaar), Maarten (12 jaar) en Rianne (10 jaar). Rianne zit in groep 7. Ik werk in ziekenhuis Nij Smellinghe Drachten als opleidingsadviseur.
Het is mooi om als klankbordgroep ouders te vertegenwoordigen en mee te denken over allerlei verschillende onderwerpen. Zo kunnen we een bijdrage leveren aan de kwaliteit van het onderwijs voor de kinderen van de Ds.Hasperschool."

"Mijn naam is Sander Oosterhaven. Samen met mijn vrouw Marieke, zoon Ivar (4) en dochter Tara (3) wonen wij in Akkrum. Ivar zit in groep 1 en heeft het enorm naar zijn zin. Wij hebben destijds voor de ds. Hasperschool gekozen, omdat het aanvoelde als een kleinschalige, betrokken en veilige plek. Daar hebben we nog geen moment spijt van gehad. Ik heb mij aangesloten bij de Klankbordgroep om mee te denken en waar nodig signalen vanuit ouders door te geven aan de directie."

Contact

Bij een vraag over schoolzaken m.b.t. de  leerlingen of een idee, kunt u ons mailen of één van onze leden persoonlijk benaderen.

Hartelijke groet namens de Klankbordgroep,

Christie Dijkstra (voorzitter)